Lär känna livbojen

Idé nummer fem i boken 101 idéer för arbete med Frälsarkransen:

5-bild-5

En av de första sakerna vi gjorde tillsammans med barnen när vi började arbeta med Frälsarkransen i vår förskola var att åka ut till Lomma hamn. ”Frälsarkrans” var ju ordet för livboj förr, så vi gick utmed vattnet och räknade alla frälsarkransar vi såg. Det var många! Vi gjorde 21 streck på vårt gemensamma papper.

Så fick vi låna en av Räddningstjänsten och ha den här på förskolan ett tag – de tyckte att det var en bra idé – och då kunde vi känna på den, se hur man kastar ut den och fundera mycket på hur man räddar liv med en frälsarkrans och på hur människor kan hamna i situationer där de behöver den.

Lite senare dramatiserade vi Brad Springers bilderbok Martin och pärlorna med stormen och båten, rummet och den första teckningen av Frälsarkransen.

Det blev en bra inledning på våra två år med Frälsarkransen som tema.

Jeanette Planensten och Carina Tuvebjer, Prästkragens förskola i S:t Peters klosters församling, Lund

Mer om 101 idéer för arbetet med Frälsarkransen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev