Hej Jorden och Miljöspelet låter barnen engagera sig i miljöfrågan

Hej Jorden! är en bok om vårt klimat som på ett lekfullt sätt riktar sig till barn i förskoleåldern. Den kan med fördel också användas för äldre barn i samtal och aktiviteter som berör klimat och miljö. För de lite äldre barnen är Miljöspelet ett roligt och enkelt spel som lär barnen hur klimatet påverkas av vårt levnadssätt.  

På ett lättförståeligt och uttrycksfullt sätt berättar författaren Michael Foreman med text och illustrationer hur jorden påverkas av klimatförändringar, men inspirerar också till hur vi tillsammans kan göra skillnad och ta eget ansvar i att motverka klimatförändringarna.

Hej Jorden! är en bok som inspirerar både till lek och aktiviteter kring vår miljö. Det finns få böcker på marknaden om miljö, för barn. Jag gillar hur boken kombinerar en lekfull berättelse om hur vår miljö mår, utan att för den delen skrämmas. Boken väjer inte för problemen men avslutar med hopp och den ger barnen möjligheter att göra skillnad, säger Maria Sjöström, förläggare på Verbum.

Maria tycker att boken med fördel kan användas i barngrupper.

–Boken visar att man ska ta barnens bidrag till miljön på allvar. Det är barnen som måste med på resan.

Med en tärning och några pluppar kan barnen, genom Miljöspelet, uppleva hur de kan göra skillnad i sin vardag. Det är ett enkelt och roligt sätt att ta till sig miljöfrågan.

Just nu får du, genom Barn och tro, 25% rabatt när du köper ett 10-pack Miljöspelet.
Använd rabattkoden miljohjalte på verbum.se

Läs mer och beställ Hej Jorden!

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev