Frälsarkransen kopplad till Bibelns berättelser

Karin Härjegård har skrivit två böcker med bibelberättelser i novellform. I berättelserna möter vi dem i Bibeln som brottas med samma frågor som vi människor gör idag. Till Barn och Tro har hon kopplat några av novellerna till pärlorna i Frälsarkransen.

Karin Härjegård, är präst och har i många år jobbat med konfirmander och ungdomsgrupper.

– Trots att vi arbetar med bibelberättelserna när vi ses i konfirmandgruppen, trots att vi berättar och läser, så kan det finnas ett motstånd. Jag hoppas att de här böckerna kan väcka tonåringarnas nyfikenhet och ge mersmak så att de vill och vågar öppna Bibeln, säger författaren Karin Härjegård om sina novellsamlingar.

Till Barn och Tro har hon kopplat noveller ur sina böcker Du möter min blick i vimlet och Du ritar i sanden med pärlorna i Frälsarkransen. 

Ladda ner arbetsmaterialet till Du ritar i sanden – Frälsarkransen

Ladda ner atbetsmaterialet Du möter min blick i vimlet – Frälsarkransen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev